Wings For Life

Wings For Life

Het kan iedereen overkomen

Wereldwijd zijn er meer dan 3 miljoen mensen met een ruggenmergletsel en elk jaar komen er 130.000 patiënten bij. In West Europa komt dat neer op jaarlijks 22 patiënten op één miljoen inwoners en dit maakt dat maakt per jaar 244 nieuwe Belgische patiënten. De belangrijkste oorzaken van dwarslaesie zijn: 50% verkeersongevallen, 25% valt, 16% anderen (bijvoorbeeld mishandeling), 9% sport.

De non-profit organisatie Wings For Life Spinal Cord Research Foundation heeft als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen om een remedie voor ruggenmergletsels te vinden. Honderd procent van de inkomsten wordt ingezet om veelbelovende onderzoeksprojecten te financieren. Volgens Wings for Life is het slechts een kwestie van tijd voor een middel wordt gevonden en iedereen kan via deze run ook een steentje aan het onderzoek rond ruggenmergletsel bijdragen.

Gesteund door de Belgische Iron Man Marc Herremans en wereldwijd door tweevoudig wereldkampioen motorcross Heinz Kinigadner wordt er op 4 mei, verspreid over 6 continenten, een loopevenement georganiseerd onder de noemer :  Wings For Life World Run. Heel de wereld loopt voor zij die het niet kunnen.

Marc Herremans: “Deze Wings For Life Worldrun is een fantastisch initiatief. Iedereen, overal ter wereld, loopt, niet dezelfde afstand maar wel met hetzelfde doel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor veelbelovende onderzoeksprojecten en dat is hartverwarmend.”

Je hoeft echter geen geoefend atleet te zijn want iedereen, jong en oud, professionele lopers en amateurs, kan deelnemen.  Viervoudig wereldkampioen Formule 1 Sebastian Vettel, David Coulthard, meervoudig wereldkampioen surfen Robby Naish, onze Iron Man Frederik Van Lierde, Nafi Thiam,  Kobe Ilsen, Tom Waes, Lieven Verstraete, BoogieBoy, Pieter Loridon, Tanja Dexters en Veronique De Kock smeren hun benen alvast in voor de Wings For Life World Run.

Nooit eerder gezien loopevent : de eindmeet gaat achter de lopers aan

Op 4 mei 2014 zullen duizenden lopers aan de start van de Wings For Life World Run verschijnen. Dit is een nooit eerder gezien sportevenement.  Het is namelijk de eerste loopwedstrijd waarin de hele wereld tegelijkertijd loopt. Het baanbrekende concept van de race houdt in dat op 4 mei 2014 op een overeenkomstig tijdstip, duizenden deelnemers aan de start van meer dan vijfendertig loopparcours over de hele wereld zullen verschijnen.  De lopers zullen een vast parcours afleggen, maar geen welbepaalde afstand, omdat in tegenstelling tot andere wedstrijden de eindmeet hen achterna zal gaan in plaats van de lopers naar de eindmeet. Een half uur na het startschot zal een catcher car de lopers achtervolgen. Haalt de auto de loper in, is de wedstrijd voor hem voorbij.  Zo gaat het verder tot er slechts twee lopers overblijven: een man en een vrouw die de enige overwinnaars van de Wings For Life World Run worden.  Meer info over het parcours in Ieper, vind je op www.wingsforlifeworldrun.com. Inschrijven kan nog tot 20 april 2014.